Műemlék épületek felújítása

A Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. minden esetben kihívásként tekint arra, ha műemléképületet újíthat fel. Szakmánk gyöngyszeme az, ha régi korok mestereinek alkotásait renoválhatjuk. Rendkívül megtisztelő, hogy hozzájárulhattunk Magyarország építészeti örökségeinek helyreállításához.

Országszerte számtalan műemlék épület felújítását végeztük már el. Örömünkre szolgál, hogy kezünk munkája révén visszaállíthatjuk egy régi épület pompáját. Templomok, múzeumok, lakóépületek, óvárosi építmények külső és belső felületei helyreállításában is részt vállaltunk.

Szakembereink korhű építési technikákat tudnak használni a műemlék felújítás során és a díszítő elemek helyreállítása sem okoz gondot számunkra.  Természetesen renoválási munkánkban kiemelt figyelmet fordítunk az állagmegóvásra is, továbbá a jellegéhez igazodó legkorszerűbb anyagokkal igyekszünk helyreállítani az épületet.

Természetesen a műemlékek felújítása során is számíthat komplex kivitelezési szolgáltatásainkra.

Műemlék épületek felújítása

Építészeti remekművek

A műemlék épületek felújítása komoly szakmai felkészültséget, aprólékos tervezést, precíz kivitelezést igényel. Az épület felújítását megelőzően társaságunk minden esetben helyszíni szemlét tart, ahol felmérjük a építmény állagát, hibáit, az elvégzendő kivitelezési munka sarkalatos pontjait.

A műemlék épületekkel kapcsolatos munkákat megelőzően feltételenül felvesszük a kapcsolatot az illetékes szakhatóságokkal és velük együtt, továbbá a helyi építési hivatallal összefogva igyekszünk feltérképezni az épület eredetét, a felhasználható anyagokat, technológiákat, a megelőző felújítások során elvégzett munkákat. Tesszük ezt azért, mert a felújítás elsődleges szempontja az épület eredeti állapot szerinti korhű rekonstrukciója.

Kőműves, belső és külső felületképzési, épületasztalos, burkolási munkákat egyaránt vállalunk műemlék épületek renoválásánál. A korabeli épületek felújítása során gyakori, hogy olyan gondokkal szembesülünk, amelyekre nincsenek "kőbe vésett" szakmai előírások. Művezető szakembereink és tapasztalt alvállalkozóink gyakorlatára, képzettségére alapozva biztosítjuk Önt, hogy társaságunk hatékony és innovatív megoldásokat talál a régmúltból a jelenbe mutató akut problémákra.

Építészeti remekművek
Kapcsolódó referenciákL